HVA ER «DETAILING»?: Ordet stammer fra engelsk, og brukes innen bilpleie når det er snakk om å fornye og restaurere alle detaljer til perfeksjon. Det krever produkter med nøye utvalgte egenskaper, som er effektive og tilpasset hvert sitt bruksområde. Målet for en som kaller seg «detailer», er å utføre en fullstendig estetisk renovering av objektet det jobbes med.

POLISH: Det finnes to hovedgrupper polish til bruk ved behandling av lakk. Den første hovedgruppen er forbrukervennlige produkter som krever lite forkunnskap, og gir liten sjanse for å skade overflater. Denne kategori polish har kjemiske renseegenskaper. Det betyr at overflaten på lakken renses kjemisk, mens riper og slitasje blir værende igjen etter behandling. Slike polishprodukter fyller ofte igjen lette tegn på lakkslitasje. Derfor vil lakken etter behandling få et løft og se bra ut, til produktet vaskes av og slitasjen igjen vises. Fordelen med denne kategorien er at det renser og løfter utseende, uten å fjerne lakk.

Den andre hovedgruppen polishprodukter inneholder slipemidler av ulik grad. Det kan sammenlignes med flytende sandpapir med ulik korning. Lakk reagerer forskjellig på behandling, og kan variere fra hard til myk. Det anbefales å begynne med en mild kombinasjon poleringspute og polish, for å se hvordan lakken responderer. Fordelen med denne kategorien polish, er at den sliper vekk lakkslitasje permanent. Ulempen er at litt av lakkoverflaten slipes vekk.

POLERING: En fellesbetegnelse, som av mange brukes om både voksing/lakkforsegling/maskinpolering/håndpolering. Uansett kan det ofte ses på som den behandlingen man utfører før det siste laget beskyttelse legges i form av voks eller lakkforsegling.

50/50: Et uttrykk for å vise før/etter behandling. Man kan behandle ene halvparten, mens man lar andre halvparten være urørt. Slik får man frem hvilke forbedringer som er oppnådd.

GLAZE: Et kjemisk polishprodukt som i tillegg til å rense, fyller lett slitasje, gir glans og gir heft for lakkbeskyttelse i form av voks eller lakkforsegling.

LAKKFORSEGLING/SEALANT: En fellesbetegnelse på kunstig fremstilt lakkbeskyttelse som legges til slutt. Lakkforsegling inneholder ofte polymerer eller andre tilsetninger som gir vannavstøtende og smussavvisende overflate.

CARNABUVOKS: Lakkbeskyttelse med innslag av naturlig ingredienser fra Carnaubaplanten. Carnaubavoks inneholder en rekke hjelpestoffer som gjør voksen holdbar og lett å jobbe med. Voks gir, i likhet med lakkforsegling, en vannavstøtende og smussavvisende overflate.

HYBRIDVOKS:Lakkbeskyttelse som er en kombinasjon av tradisjonell bilvoks og lakkforsegling. Voks foretrekkes av mange på grunn av flott utseende, mens egenskapene i lakkforsegling ofte gir lengre holdbarhet.

All IN ONE (AIO)/ALT I ETT: Dette er polish som kombinerer flere egenskaper i et enkelt produkt. En polish som kan rense lakken kjemisk, slipe vekk slitasje permanent og legge igjen en beskyttelse til slutt. Ikke best på alt, men god til det meste.

BEADING / PERLING: Vann på en beskyttet overflate vil legge seg som vannperler. Dette kaller man «beading-egenskaper» eller vannperlingsegenskaper, om man vil. Hvordan vannet legger seg på overflaten, sier noe om hvor ren og beskyttet overflaten er.

SHEETING: Fra engelsk for å beskrive hvordan vann trekker seg vekk fra overflaten i større flater. Lakkforsegling har tradisjonelt gitt vannet slik oppførsel, i motsetning til voks, der vannet heller perler seg.

APC (All Purpose Cleaner): Et generelt rengjøringsmiddel som kan brukes på det meste av detaljer som tåler såpe og vann. Produktet kan blandes ut med vann i ulike styrkegrader, har mange bruksområder og er et økonomisk gunstig produkt i bruk.

BUFFING/AVTØRKING: Teknikken med å tørke av påførte produkter. Mikrofiber brukes mest til dette, for å fjerne for eksempel overflødig voks etter at den er påført.

CLAY BAR / LEIRE: : Dette produktet er en myk plastikk-aktiv leire som brukes til å fjerne alt fastsittende smuss på overflaten som ligger igjen etter en grundig vask. Clay gir en helt glatt ren overflate, der alt er fjernet og klargjort for polering. Clay kan lage lette slipemerker i overflaten og bør kun brukes med et smøremiddel, såkalt «Clay lube».

CLAY LUBE/SMØREMIDDEL FOR LEIRE: Mellom overflaten og leiren sprayes det på rikelig med smøremiddel for å minske friksjon og merker i lakken etter bruk av clay.

MARRING: Permanente merker i lakken etter bruk av clay. Vises som lette subbemerker/matte overflateriper i lakken. Marring fjernes permanent med slipende polish.